At begynde på surdejsbagning kan være intimiderende for mange. Det er nu ikke så svært, når først man har knækket koden.
Du skal bruge:
150 g surdej
3,5 dl vand
1,5 tsk salt
500 g mel
(Det kan være 500 g alm hvedemel
Eller 300 g alm hvedemel og 200 g fuldkornshvedemel
Eller 350 g alm hvedemel og 150 rugmel. Prøv dig frem)
Olivenolie
Ekstra mel
Du gør sådan her:
Kom surdej, vand Salt og mel i en skål, og rør det godt sammen. Jeg ælter i 5 min på maskine på højeste hastighed.
Hæld dejen i en plasticbøtte, smurt med olivenolie.
Fold dejen over sig selv 4 gange med en halv time imellem hver fold.
Lad dejen hæve 1/3, og kom den i køleskabet natten over.
Hæld dejen ud på et meldrysset underlag, og hak den ud til boller.
Tænd ovnen på 250 grader, og kogte noget vand. Kom en ildfast skål med kogende vand ind i bunden af ovnen, og sæt bollerne ind i den varme ovn.
Bag i 7 min med vand. Tag derefter vandskålen ud, og bag yderligere i 7 min uden vand, så de har bagt ialt 14 min.
Hvis du vil lave brød i stedet for boller, så bager du 20 min med vand, og 20 min uden vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar