Lige nu bugner hvidtjørnebuskene af bær. De er spiselige. Jeg har lavet ketchup af bærrene. Det blev virkelig lækkert! Smagen ligger et sted mellem ketchup og den japanske hoisinsauce.
Du skal bruge:
500 g hvidtjørnebær
3 dl vand
3 dl hvidvinseddike
3 fed hvidløg
170 g sukker
1 knivspids kanel
3 stjerneanis
3 nelliker
En knivspids chili (mere kan bruges, hvis man ønsker det)
Salt og peber efter smag
Du gør sådan her:
Skyl bærrene, og kom dem i en gryde med hvidløg, vand og eddike.
Kog op, og lad det hele simre 10-15 min.
Mas det hele gennem en si over en ren gryde.
Tilsæt krydderier og sukker, og varm langsomt op. Rør undervejs.
Når sukkeret er opløst, koges yderligere 5 min, og din ketchup hældes på flaske eller glas.
| Du kan spise af din ketchup, så snart den er kølet ned, men den har godt af at stå et par uger inden brug. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar