torsdag den 10. august 2023

Lindekakao

 I 1700-tallet brugte man ved det franske hof nødderne fra lindetræer, til at lave en drik, som mindede om kakao. Med min interesse for 1700-tallet, var jeg naturligvis nødt til at prøve det. Så efter et par dage med storm og regn, fandt jeg et øjeblik med roligt vejr, og gik ud, for at besøge et lindetræ. Jeg plukkede en lille smule nødder, og tog hjem.


Vel hjemme gik jeg straks igang. Jeg plukkede stilkene af nødderne, og ristede nødderne på en tør pande.


De ristede nødder fik lov at køle helt ned, før jeg malede dem til pulver.

Jeg lavede en kop lindekakao med 2 tsk pulver, 2 tsk sukker og 2 dl havremælk.

Det er meget mildt i smagen, så jeg skal lige lege lidt med dosering. Så jeg er nødt til at lave mere i løbet af de næste par dage.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar