Vidste du at mennesket siden jægerstenalderen har brugt agern til mad? Jeg er nysgerrig af natur, så jeg skulle selvfølgelig lave agernmel. Det er en lidt tidskrævende proces, men det er hyggeligt og spændende. Jeg vil her fortælle dig hvordan jeg gjorde, så du også kan prøve det. Og nu hvor det er efterårsferie, og vejret er dejligt, så kan hele familien jo tage en tur i skoven, og hjælpes ad med at samle agern.
Agern med huller i, sorteres fra...og så er det tid til at gå igang.
Man starter med at riste agernene, indtil de begynder at revne. Det kan gøres på en tør stegepande, eller på brændeovnen, som jeg har gjort.
De ristede agern skal have pillet skallen af, og køles ned. Derefter hakkes de groft. Jo hårdere de er ristet, jo sværere er de at hakke!
De hakkede ager kommes i en skål, og overhældes med kogende vand. Vandet sies fra, og så skal de skylles 3 gange mere med kogende vand og sies.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar