Du skal bruge:
400 g hvedemel
300 ml fingervarmt vand
1 tsk tørgær eller en kvart pakke frisk gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
Sådan gør du:
Kom det lune vand i en stor skål med 40 g af melet og gæren. Rør godt, og sørg for at gæren er opløst.
Kom 2 spsk olivenolie, salt og sukker i vandet, og rør det det godt ud.
Tilsæt nu melet 50 g ad gangen, og rør godt rundt. Når alt melet er tilsat, og der ikke mere tørt mel i skålen, lægger du et vådt klæde over skålen, og stiller dejen til hævning i 2 timer.
Bemærk!! Dejen er meget blød og klistret, og det er fristende at komme mere mel i. Men det må du endelig ikke gøre!!
Når dejen har hævet i 2 timer, skal du komme mel på bordet eller bageunderlag. Vend forsigtigt dejen ud på det melde underlag. Skal du undgå at dejen klistrer til dine fingre, kan du gøre den våde med varmt vand.
Tryk og træk dejen forsigtigt ud til en firkant, uden at trykke al luften ud af den.
Smør den sidste spsk olivenolie udover dejen, og fold siderne af dejen ind over sig selv, så de mødes på midten. Klem midten sammen, og skær dejen ud til 4 brød eller 8 boller, og drys oversiden med mel.
Fly forsigtigt til en bageplade.
Tænd ovnen på 230°C.
Sæt et fad med kogende vand i bunden af ovnen, og bag bollerne i 20 min.
Fjern fadet med vand, og bag I yderligere 5 min.
Lad bollerne køle af på en rist.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar