Lasagne var den ene af mine to livretter, da jeg var barn. Derfor var Lasagne også noget af det første jeg gik igang med at eksperimentere med. Jeg fik hurtigt lavet en god opskrift, men med tiden har jeg justeret og rettet til, og lige denne version er min favorit.
Opskriften rækker til 8 portioner
Du skal bruge:
350 g hvidkål
150 g gulerødder
100 g pastinakker
150 g rødbeder
1 stort løg
1 fed hvidløg
115 g beyondfars (eller anden plantefars)
1 dåse hakkede tomater
2 spsk olivenolie
1 spsk timian
1 boullionterning
25 g plantemargarine
50 g hvedemel
100 ml havrefløde
2 tsk revet muskatnød
3 spsk gærflager
1 liter vand
Salt efter smag
150 g fuldkornslasagneplader
Du gør sådan her:
Start med at hakke eller rive alle grøntsagerne
Steg løg i olivenolie, til de begynder at blive klare.
Tilsæt beyondfars, og brun det.
Tilsæt alle grøntsager, krydderier, hakket tomat og boullionterning. Lad det hele simre under låg, ved middel varme, imens du laver bechamelsauce. Rør et par gange undervejs.
Smelt plantemargarine i en gryde.
Kom hvedemel i, og sørg for at mel og margarine bliver godt blandet.
Hæld vandet i lidt efter lidt, og rør godt, så der ikke kommer klumper i.
Tilsæt havrefløde, muskatnød og gærflager.
Smag til med salt. Det skal være lige en anelse for salt, da smagen absorberes af pastaen.
Læg lasagnen sammen. Start med en smule 'kødsovs', derefter bechamelsauce og så pastaplader. Fortsæt...og afslut med bechamelsauce.
Bag én time ved 200 grader.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar