Nogle gange kan man få lyst til hjemmebagte boller, uden at have tiden eller tålmodigheden til at vente på hævninger mm. Disse boller tager under én time at lave, og de rammer rigtigt, når man bare har lyst til en lun bolle.
Du skal bruge:
1 brev tørgær (eller en pakke frisk gær)
1,5 dl lunken vand
3 dl soyamælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
0,5 dl rarapsolie
100 g fuldkornshvedemel
550 g alm hvedemel
Lidt ekstra rapsolie
Du gør sådan her:
Hæld vand og gær i en skål.
Tilsæt soyamælk, sukker, salt og rapsolie, og rør til gæren er opløst.
Kom fuldkornshvedemel i, og rør rundt.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er smidig og blank.
Kom lidt olie på hænderne, og lav 20 boller, som rulles og lægges på en bageplade.
Tænd ovnen på 250 grader, og lad bollerne hæve i den tid, det tager ovnen at varme op.
Pensl evt bollerne med lidt soyamælk, og bag i 11 minutter, og du har varme og velduftende boller.
Hvis man kan lide flotte, ensformige boller, så går der 59 gram dej til hver bolle.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar