Jeg er ingen ørn til chokoladetemperering. Det interesserer mig heller ikke synderligt. På det område er min datter langt dygtigere end jeg. Men jeg kan godt lide fyldte chokolader. Så jeg smelter chokoladen i mikrobølgeovn, og hygger mig i stedet med at lave lækkert fyld.
Her får du opskriften på 3 slags fyld til chokolader.
Mørk chokoladetrøffel med appelsin
Du skal bruge:
75 g mørk chokolade
0,75 dl frislpresset appelsinsaft med pulp
Du gør sådan her:
Kom chokolade og appelsinsaft i en lille gryde. Varm op under omrøring. Det må endelig ikke koge, men chokoladen skal smelte. Rør sammen til det bliver ensartet, og sæt på køl.
Fyldes i chokolade, mens det er koldt.
Marcipan med amarenakirsebær
Du skal bruge:
100 g marcipan
25 g amarenakirsebær
Evt lidt ekstra sirup fra kirsebærrene, for at gøre massen blødere.
Du gør sådan her:
Kom marcipan og kirsebær i en foodprocessor, og kør til en ensartet masse. Kom mere sirup i om nødvendigt.
Baileytrøffel
Du skal bruge:
75 g mørk chokolade
0,5 dl havrefløde
3 spsk bailey vegan
Du gør sådan her:
Varm chokolade og havrefløde i en lille gryde under omrøring. Det må ikke koge, men chokoladen skal smelte. Rør til en ensartet masse.
Tag af varmen, og lad det køle til omkring 40 grader.
Rør bailey vegan i, og lad det køle helt, før du fylder det i chokolade.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar