lørdag den 22. januar 2022

Porre og kartoffelsuppe

Januar er er kold og blæsende, og så gør det godt med en god varmende suppe...og denne er både nem at lave og mættende.

Du skal bruge:

En spsk plantemargarine

En stor porre - skåret i skiver

ca. 650 g kartofler

1 lille løg

1stort fed hvidløg (eller 2 små)

6 dl grøntsagsfond (eller vand og boullionterning)

1 dl plantefløde (jeg brugte havrefløde)

Lidt citronsaft

Salt og peber

Du gør sådan her:

Skyl porren, og skær den i skiver på ca.0,5 cm (Det er nemmest at skylle jord og snavs ud af en porre med lunt vand)

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.

Pil og hak løget.

Pil og knus hvidløgsfeddet.

Smelt margarinen i en gryde.

put porre, kartofler, løg og hvidløg i gryden, og lad det varme igennem i 10-15 min ved middelvarme. Det må endelig ikke begynde at tage farve, så rør undervejs.

Tilsæt grøntsagsfond (eller vand og boullionterning) og peber, og bring i kog. Lad simre i 15-20 min.

Skru ned for varmen, og tilsæt plantefløde og citronsaft efter smag.

Lad stå et par minutter, og server.

Jeg serverede suppen med hjemmebagt brød.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar